Ook in 2016 kan men elke tweede zondag van de maand vanuit Kerkeböske wandelen, fietsen of hardlopen. Na afloop van elke activiteit staat de koffie en vlaai dan weer klaar op het gezellige 'dorpsplein' en is er voldoende gelegenheid om gemoedelijk wat na te kaarten. Inspannen, ontspannen en ontmoeten is dan ook de aansprekende slogan van Rundje Koeberg.

Kwistneetdettoapaedjeswoare viert lustrum

Kwistneetdettoapaedjeswoare voor MTB-ers

De mountainbikers laten deze keer de Heldense Bossen links liggen en krijgen in januari nu al weer voor de vijfde keer een speciale route aangeboden die voor insiders bekend staat onder de naam Kwistneetdettoapaedjeswoare.

Dat was jarenlang een populaire ATB-tocht vanuit Koningslust. Henk Coolen van Toerclub Everlo nodigde toentertijd elk jaar wat fietsvrienden uit om vanuit zijn woonplaats 'zijn' parcours te fietsen door de Peel. Daarbij zocht hij voor velen onbekende “paedjes” op. Na afloop deed zijn garage dienst als permanence. Het initiatief ging op den duur ten onder aan zijn eigen succes: de garage werd te klein. Na een stop van enkele jaren keerde Kwitneetdettoapaedjeswoare terug in de januari-editie van Rundje Koeberg.

Ook nu tekent Henk voor de organisatie en zoekt hij dezelfde geliefde paedjes weer op. Deze keer zal echter niet zijn garage als permanence dienen, maar de luxueuze entourage van Kerkeböske. Zowel voor de geoefende als voor de beginnende mountainbiker een tocht om niet te missen.

 

Fietsen in 3 niveaugroepen

De recreatieve  MTB-ers starten om 9 uur onder begeleiding van voorrijders in 3 niveaugroepen: 40 km voor de rappere, 40 km voor de gemiddelde en 30 km voor de minder getrainde mountainbiker. Onderweg bestaat de mogelijkheid om de groepen nog verder op te splitsen.

 

Op 13 maart staat de run-bike-run weer op het programma voor hardlopers én mountainbikers. Meer informatie hierover vindt u te zijner tijd op de website www.rundjekoeberg.nl.

 

Inschrijfgeld verhoogd

In verband met toenemende kosten bedraagt het inschrijfgeld vanaf januari 2016 € 5,00.

Starttijden:

Mountainbiken: om 9.00 uur (30km en 40 km)

Wandelen: 8.00 -  9.00 uur 15 km; 8.00 - 9.30 uur 10 km; om 9.15 uur 5 km.

Hardlopen: om 10.00 uur (9.30 uur warming up)

 

Bij de foto's

1. Henk Coolen, de bedenker van Kwistneetdettoapaedjeswoare, staat ook dit jaar garant voor een afwisselende route.

2. Bij de start wordt gesplitst in 3 niveaugroepen.