Op zondag 9 april vindt voor de achtste keer een Rundje Koeberg Extra plaats. Dit houdt in dat er naast de gebruikelijke onderdelen hardlopen en fietsen weer deelgenomen kan worden aan de extra dagwandeltocht vanuit Dorpscentrum Kerkeböske in Helden.

Gevarieerde routes
De wandelaars hebben de keuze uit afstanden van 7, 13, 23 en 32 km. De routes zijn zeer gevarieerd en geheel bewegwijzerd zodat er ongestoord genoten kan worden van de natuur en de omgeving. Door elk jaar een andere richting uit te gaan zien de wandelaars steeds een nieuw stukje van de gemeente Peel en Maas.
Dit keer gaan de routes richting Kessel, Neer en Reuver en voert de tocht langs prachtige plekjes zoals de Mussenberg, de Maas en Ronckenstein op de grens van Reuver en Belfeld. Er wordt gewandeld over bospaden, verharde- en onverharde wegen.

Ook aan een goede verzorging onderweg is gedacht. Op de afstanden van 13, 23 en 32 km is een pauzemogelijkheid bij Komkommerkwerij Jacobs BV aan de Scheutenbergweg in Kessel.
Hier kan gebruik gemaakt worden van het toilet en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en vlaai aangeboden.

Zoals gebruikelijk bij het maandelijkse Rundje Koeberg is er bij terugkomst in Kerkeböske weer koffie/thee en vlaai voor alle deelnemers.

Inschrijven:
07.30 - 13.00 uur voor de afstanden van 7 en 13 km
07.30 - 11.00 uur voor de afstand van 23 km
07.30 - 10.00 uur voor de afstand van 32 km

Het inschrijfgeld voor alle afstanden bedraag € 5,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen tot 12 jaar.
Dit is inclusief koffie en vlaai bij Kerkeböske.
De tocht sluit om 17.00 uur.

Naast wandelen, nordic walking, mountainbiken, recreatief fietsen en hardlopen wordt deze dagwandeltocht één keer per jaar als extra discipline aan Rundje Koeberg toegevoegd. Gezien de overweldigende deelname van de afgelopen zeven jaar is de organisatie ervan overtuigd dat ze hiermee weer een hele groep wandelaars en nordic walkers een groot plezier doet.