Wandeling

Voor zondag 9 juli heeft Rundje Koeberg weer 3 mooie wandelingen van 7, 13, en 19 km op het programma staan. De routes gaan deels over bos-, land- en verharde wegen en zijn geheel bewegwijzerd.

De routes gaan via Hanssenhof naar de Honderd Morgen in Kessel. Bij het Steenbos in Kessel-Eik splitsen de routes. De wandelaars van de 13 km route gaan richting Neer en hebben na 6,5 km een pauzemogelijkheid bij Camping de Waterval aan de Kanaaldijk. Vervolgens verder over de Kanaaldijk richting de Lanterdhoeve en via de Eikelenpeel en Bovensbos terug naar Kerkeböske.

De 19 km route wandelaars gaan verder via het centrum van Kessel-Eik naar de Mussenberg, steken het afwateringskanaal over en gaan met een geweldig uitzicht op de Maas en de Rijkelse Plassen naar Neer, waar na 9,4 km de mogelijkheid bestaat te pauzeren bij Boothuis de Troost. na het passeren van de jachthaven wordt de weg vervolgd door de bebouwde kom van Neer en de Kappert. De route loopt nabij de Lanterdhoeve weer aan op de korte route.

Starttijden:

Route 7 en 13 km: tussen 8.00 en 9.30 uur

Route 19 km:          tussen 8.00 en 9.00 uur

Voor de 13 km route is het mogelijk in groepsverband te lopen. Starttijd voor deze groepswandeling is 9.00 uur.

hardlopen

Het hele jaar door (nu dus ook in de zomermaanden). Er zijn 3 prachtige hardloop/wandelroutes uitgepijld in Helden en omgeving. De afstanden kunnen per maand iets verschillen maar hiervoor krijgt u een gevarieerde route en een prachtige omgeving te zien. De paden zijn deels verhard en onverhard. De hardlopers vertrekken na de start van de wandelaars om 09.30 uur. Je kunt zelf kiezen of je alleen wilt lopen of in groepsverband. De routes zijn gemarkeerd met pijlen en linten. Na afloop staat de koffie met vlaai voor je klaar. In het dorpscentrum is douchegelegenheid aanwezig.

Fietsen

25 km recreatief fietsen, en alleen in groepsverband. Starttijd 09.15 uur.

 

Deelname alle onderdelen kost € 5,00 inclusief koffie met vlaai.

Startpunt:

Dorpscentrum Kerkeböske, Aan de Koeberg 3, 5988 NE  Helden